Здавалося б, який зв'язок між звичайними змішувачами і однією з найважливіших проблем двадцять першого століття? Все дуже просто - змішувачі на кухні і ванній кімнаті є дуже важливими пристроями, модернізувавши які, можна в кілька разів зменшити втрати води. Виявляється, для того, щоб вимити руки, зовсім не потрібен настільки сильний потік води, який створюють застарілі модулі змішувачів, здатні пропускати до 13 літрів води за хвилину. Сучасні моделі змішувачів (смесителей) здатні забезпечити достатній напір при витраті води менше в три-чотири рази. За рахунок сучасних конструкцій і передової технології насичення води бульбашками повітря, найпередовіші моделі, такі як Axor Starck Organic, забезпечують достатній напір при витраті всього в 3,5 літра.
Ще одна особливість, непомітна на перший погляд, але також істотно впливає на витрату води - це те, виконаний змішувач (смеситель) одноважільним (однорычажный) або з двома вентилями. Справа в тому, що при регулюванні температури води одноважільним змішувачем смесителем, потік гарячої води зменшується одночасно з посиленням холодної. І навпаки. А при регулюванні окремими вентилями, частина води йде даремно.
0 коментарі